Geslaagd uitverkocht SDE++-Seminar benadrukt de uitdagingen van nieuwe projecten
Op donderdag 29 juni vond het SDE++-Seminar van de Projectgroep Duurzame Warmte en Elektriciteit plaats, een inspirerende bijeenkomst waarin de focus lag op het actuele thema “SDE, hoge energieprijzen en de verduurzaming vasthouden: van fossiel naar (duurzame) CO₂-vrije warmte”. Het seminar, georganiseerd in samenwerking met TNO en Standard Fasel, werd een groot succes en bood de deelnemers een waardevolle gelegenheid om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen en hun netwerk uit te breiden.
Het seminar vond plaats in de technische labs van TNO in Petten, een inspirerende locatie waar deelnemers voor het eerst kennis konden maken met een stoomwarmtepomp. De dag begon met een heerlijke lunch, waarbij de deelnemers de gelegenheid hadden om te netwerken en kennis te maken met gelijkgestemde professionals uit de sector.
Na de lunch trapte Jeroen Larrivee, BlueTerra/Projectgroep DWE, af met een introductie over duurzame energieopwekking en de ontwikkelingen op het gebied van de SDE++-regeling. Vervolgens gaf het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) (Sander Lensink) een vooruitblik op technieken, hekjes en energieprijzen, waarbij de mogelijkheden en uitdagingen rondom warmtepompen, elektrolysers, E-boilers en het benutten van restwarmte werden belicht.
Het Nationaal Groenfonds (Emile Peters) informeerde de deelnemers over het ontwikkelen van groene energieprojecten en de rol van banken als financiers. Hierbij werd speciale aandacht besteed aan de uitdagingen met betrekking tot de hoge prijzen in de sector en werden de aanpak en oplossingen besproken om duurzame projecten haalbaar te maken.
TNO (Simon Spoelstra) en Standard Fasel (Daan Schepens) namen de deelnemers mee in de wereld van de nieuwste generatie warmtepompen en de toepassing ervan in verduurzamingsprojecten. Er werden gedetailleerde toelichtingen gegeven op de stoomwarmtepomp en andere innovatieve technologieën die bijdragen aan een duurzamere energievoorziening. Na de informatieve presentaties kregen de deelnemers de unieke kans om een rondleiding te krijgen over het terrein van TNO, waarbij ze langs drie laboratoria werden geleid: het Warmtepompen-lab, het lab voor CO₂-afvang en het lab voor elektrolysers.
Het seminar werd afgesloten met een gezellige netwerkborrel, waar de deelnemers informele gesprekken konden voeren en ervaringen konden delen. Het was een waardevolle gelegenheid om nieuwe connecties te leggen en het netwerk verder uit te breiden.
Het SDE++-Seminar van de Projectgroep Duurzame Warmte en Elektriciteit werd door de deelnemers als zeer geslaagd ervaren. De sprekers leverden waardevolle inzichten en de gelegenheid om te netwerken werd hoog gewaardeerd. Deelnemers verlieten het seminar geïnspireerd en met nieuwe ideeën om bij te dragen aan de energietransitie.
De Projectgroep Duurzame Warmte en Elektriciteit kijkt terug op een succesvolle middag en bedankt alle sprekers, deelnemers en partners voor hun bijdrage aan dit waardevolle evenement.