Wanneer

14 april 2022    
12:30 - 17:00

Waar

La Place, De Meern
Meerndijk 59, De Meern, Utrecht, 3454 HP
Welke trends spelen er en wat kunnen we in 2022 verwachten? Komen er aparte potjes voor duurzame warmte? Meld u aan voor het SDE++ Seminar!

Met de alsmaar stijgende energie en CO₂-kosten wordt de vraag naar duurzame alternatieven steeds groter. Een veelgehoord argument is dat deze systemen niet altijd competitief zijn ten opzichte van conventionele systemen. Hiervoor is de SDE++ in het leven geroepen. De SDE++ is de grootste stimuleringsregeling voor CO₂-besparing. Komend jaar is de pot gevuld met maar liefst 13 miljard euro en er zijn inmiddels tientallen categorieën. Toch is de verwachting dat ook dit jaar de pot weer op zal raken. Welke trends spelen er en wat kunnen we in 2022 verwachten? En komen er aparte potjes voor duurzame warmte? Meld u aan voor het SDE++ seminar van de Projectgroep Biomassa & WKK.

Op 14 april organiseert de Projectgroep Biomassa & WKK samen met PBL en RVO haar jaarlijkse seminar over de SDE++. Het eindadvies SDE++ 2022 met bijbehorende subsidietarieven is dan gereed en inzichten hieruit worden met u gedeeld.

Als eerste zal Hendrik Alkema van RVO enkele inzichten delen uit de najaarsronde van de SDE++ 2021. Ook zal hij ingaan op de ‘nieuwe’ categorieën elektrische boilers, warmtepompen en restwarmte. Daarna zal Sander Lensink van het Planbureau voor de Leefomgeving schetsen hoe de regeling in 2023 en verder vorm zal krijgen inclusief de plannen voor ‘hekjes’ in de regeling. Als laatste zal een duurzame praktijk case toegelicht worden.

Programma

• 12:30 – Inloop & broodjeslunch

• 13:30 – Start inhoudelijk programma: Opening door BioWKK

• 13:40 – Hendrik Alkema (RVO) – Trends in aanvragen & categorieën CO2-arme warmte

• 14:15 – Sander Lensink (PBL) – SDE++ 2023 en verder

• 14:45 – Pauze

• 15:00 – Praktijk cases:

  • Aardappelverwerker Royal Avebe – E-boiler – Erik Koops
  • Kaasverwerker Royal A-ware – warmtepomp – Sietske Oosterbaan

• 16:00 – Afsluiting en borrel

Deelname is gratis voor onze leden. Niet leden kunnen deelnemen tegen een tarief van €195 excl. BTW. Wil je het seminar met meerdere mensen van het bedrijf bijwonen? Overweeg dan om lid te worden van Projectgroep BioWKK en kom gratis naar het seminar. Stuur ons hiervoor even een e-mail naar info@biowkk.eu.

Aangemeld? Zet jezelf op aanwezig bij het LinkedIn-evenement. (Hiervoor moet je ingelogd zijn bij LinkedIn)