Wanneer

6 juli 2022    
12:30 - 17:30

Waar

Het Witte Paard
2 Gildeweg, 2632 BA Nootdorp, Nootdorp, ZH, 2632 BA
Projectgroep BioWKK organiseert een seminar over geothermie in de praktijk met ervaringen en lessons learned.

In de media wordt steeds vaker geroepen dat Nederland minder afhankelijk moet zijn van aardgas. Een duurzaam alternatief is geothermie. De geothermieaanvragen nemen snel toe en de ontwikkeling ervan gaat in rap tempo. De warmte die wordt gewonnen bij geothermie kan, mits op juiste temperatuur gebracht, direct worden gevoegd aan een warmtenet en vervolgens gebruikt worden door woningen en bedrijven. Dat niet alleen, ook in de glastuinbouw wordt het steeds meer toegepast. Hoe kan deze vorm van duurzame energie beter worden benut en wat zijn de geluiden uit de praktijk? Meld u nu aan voor het seminar Geothermie in combinatie met warmtepompen van Projectgroep Biomassa & WKK!

Op woensdag 6 juli organiseert Projectgroep Biomassa & WKK een seminar over de ervaringen van een bestaande geothermiebron aangesloten op een warmtenet. U bent daarnaast in de gelegenheid om de bron daadwerkelijk te bezoeken tijdens een rondleiding op locatie!

Na een heerlijke lunch wordt gestart met inhoudelijke deel van de middag. Het programma is goed gevuld en nieuwe sprekers zijn inmiddels bekend. Stijn Schlatmann is programmamanager van Warmtesamenwerking Oostland. Hij zal toelichten hoe meerdere afzonderlijke geothermiebronnen en restwarmtebronnen gekoppeld gaan worden in één open regionaal net. Vervolgens zal Arjen Best van marktleider Carrier de technische configuraties en praktijkcases toelichten van de toepassing van warmtepompen in combinatie met geothermie. Tot slot is er de gelegenheid voor een rondleiding bij de geothermiebron van Ammerlaan TGI. Ammerlaan TGI is de eerste aardwarmte-installatie die zowel warmte aan kassen als aan woningen levert. U kunt zich opgeven via onderstaande tool. Deelname is gratis voor leden, voor niet-leden geldt een toeslag.

Programma: Woensdag 6 juli

 • 12:30 uur – Inloop broodjeslunch
 • 13:30 uur – Opening
 • 13:45 uur – Presentatie – Geothermie als basis voor open warmtenetten
  •  Stijn Schlatmann (Programmamanager WSO)
 • 14:15 uur – Presentatie – Combinatie geothermie met warmtepompen
  • Arjen Best (Key accountmanager Carrier)
 • 14:45 uur – Pauze
 • 15:00 uur – Presentatie – n.t.b.
 • 15:30 uur – Afronden & vervoer
 • 16:00 uur – Rondleiding geothermiebron Ammerlaan (beperkte capaciteit, zie hieronder)
 • 16:45 uur – Borrel Ammerlaan

Locatie

De lunch en lezingen vinden plaats op het onderstaande adres.
Gildeweg 2, 2632 BA Nootdorp
Vanaf hier vertrekken we naar de in de buurt gelegen bedrijfslocatie.

De rondleiding op de Ammerlaan wordt met voorrang beschikbaar gesteld aan leden van BioWKK en gaat via het principe ‘wie het eerste komt, wie het eerste maalt’. Na uw aanmelding brengen wij u per e-mail op de hoogte of u, naast de lezingen, ook mee kunt naar het bedrijfsbezoek (vanwege beperkte capaciteit). Deelname aan deze middag is gratis voor onze leden. Niet leden kunnen deelnemen tegen een tarief van €195 excl. BTW. Wil je het seminar met meerdere mensen van het bedrijf bijwonen? Overweeg dan om lid te worden van Projectgroep BioWKK en kom gratis naar het seminar, waarbij je met voorrang naar de rondleiding kan. Stuur ons hiervoor even een e-mail naar info@biowkk.eu.

Aangemeld? Laat anderen weten dat u aanwezig bent door aanwezig te zijn bij het LinkedIn-event (link werkt als u bent ingelogd bij LinkedIn).